Trident Safety Services BV is uw partner voor het keuren van reddingsvesten. Garantie voor veilig werken op en rondom het water verzekerd.
Het grote verschil tussen een zwemvest en reddingsvest is dat een reddingsvest u bij te water raken automatisch op uw rug zal draaien. Dit draaien is nodig om uw luchtwegen vrij van water te houden, zodat als u bewusteloos te water raakt u niet zal verdrinken, omdat uw direct op uw rug wordt gedraaid, zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen.
Wij adviseren automatisch opblaasbare reddingsvesten bij industrieel gebruik ten minste 1x per jaar of per ½ jaar te laten keuren.
Onderdelen van het keuringsproces
- Druktest van het drijflichaam
- 16-uurs lekdichtheidstest: het reddingsvest wordt onder druk opgeblazen en aan het begin en einde wordt de druk gemeten.
- Functietest van het automatische activering systeem
- Vervangen van de O-ringen, pakkingen en de smeltcapsule
- Controle op beschadigingen van banden, sluitingen, etc.
- Registratie van keuringsdatum en naam van het keuringsstation op het label bij het activering systeem
- Certificaat van keuring
Let op: bij een automatisch reddingsvest dient na elke inwerkingtreding zowel het zouttablet als het gaspatroon vervangen te worden.
Gevolgen van niet keuren
Het voornaamste gevaar bij niet keuren zit in de smeltcapsule. De smeltcapsule heeft een ‘watergeheugen’. Indien de smeltcapsule een klein beetje vocht heeft opgenomen (condens of veel buiswater), komt de slagpin die het mechanisme laat opblazen minder onder spanning te staan. Het gevaar bestaat dat de slagpin nog te weinig kracht heeft om de CO2 capsule te doorboren en het mechanisme te laten afgaan.
Trident Safety Concept (TSC)
- Monitoring op tijdige controle en certificering van uw veiligheidsproducten.
- Totaaloverzicht van uw beschikbare veiligheidsmiddelen.
- Geen zorgen meer of uw veiligheidsmiddelen nog voldoen aan de vereiste normering.